Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 21:07 - Old Man Logan или най-добрата комиксова история за Wolverine
Автор: ludpensioner Категория: Хоби   
Прочетен: 3415 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 04.09.2009 21:09


 В последно време взех да се отегчавам твърде много от събитията във вселената на Marvel. Голяма част от любимците ми като Spider-Man, Hulk, дори и Deadpool взеха да се плъзват надолу по склона на сюжетното безсилие. Надеждите ми спрямо ултимативната вселена също се оказаха напразни, след като Jeff Loeb пусна в действие Ултиматума и изби половината от главните действащи по най-нелепия начин. Единственият лъч позитивна светлина се струеше едва-едва от новите "Тъмни Отмъстители" , но и той угасна след последните две слабички издания. За Marvel Zombies Return - без коментар. За (не)мъртвите или добро или нищо.
 Затова не приех насериозно новата сюжетна линия за добрия (наистина вече) стар Логан. И напразно, защото Old Man Logan се оказа най-доброто четиво за последните пет месеца.

image
 Историята разказва за алтернативна вселена на Marvel, където вече няма супер герои. Всчики те са станали жертви на организирана атака на световните супер злодеи. Учудващо? Ами донякъде, все пак при условие, че на всеки супер герой в света на Marvel се падат минимум 5 злодея, така че време беше някой да ги събере и да им го върне тъпкано на добрите. И този някой се оказва не някой друг, а Червеният череп - най-големият противник на Капитан Америка. Всъщност не всички герои са мъртви. Wolverine е единият от оцелелите (ами да - нали той е главното действащо лице в комикса), а другият е...Hawkeye. Умелият стрелец е вече 80 годишен сляп старец, което не му пречи да е в идеална бойна форма. Същото не може да се каже за Логан.
 В самото начало читателят се запознава с улегналия фермер, който се опитва със сетни сили да нахрани семейството си. Скоро пристигат т.нар. Hulk Gang, внуците на зелената грамада, които са събирачите на наем или с други думи - рекетьори-биячи. Разбирайки, че Логан няма пари да плати наема, те го ступват набързо (като Логан дори не се съпротивлява) и си заминават, предупреждавайки го, че след две седмици ще искат сумата двойно. Не минава много време и се появява Hawkeye, който предлага на нашия човек да го съпровожда до New Babylon (който е на 3000 мили разстояние от дома му by the way) срещу заплащане, което най-накрая ще го отърве от проклетите Hulk Gang. И така започва най-голямото приключение на Wolverine.
 
image
 
Прелиствайки страниците, читателят малко по малко разбира какво точно се е случило със света , докато двамата последни герои пътуват през пустошта, в която се е превърнала Америка. Внушението на обреченост струи от всеки панел на комикса, като най-учудващото е промяната на характера на Логан. Нещо го спира да се бие и целия екшън е резултат от великолепните бойни умения на Hawkeye. Но...ще спра тук, за да не издам нещо важно.
 Препоръчвам този чудесен комикс на абсолютно всеки. Дори да не сте фен на Marvel и сие, ако искате да се потопите в интригуваща и интересна история аз Ви казвам три думи - OLD MAN LOGAN!
image   image
image






Тагове:   MAN,   Logan,   Marvel,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. spectacularspidey - Мда, не е зле. Имам няколко броя и съм ...
23.10.2009 04:58
Мда, не е зле. Имам няколко броя и съм доволен. Но лично аз предпочитам Wolverine Origins...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ludpensioner
Категория: Хоби
Прочетен: 155337
Постинги: 50
Коментари: 41
Гласове: 154
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930